Ändra portinställningar för SmartDeviceMonitor for Client

Följ nedanstående procedur för att ändra inställningarna för SmartDeviceMonitor for Client, t.ex. TCP/IP timeout, support-/parallellutskrift och skrivargrupper.

Windows 95/98:

1Peka i menyn [Start] på [Inställningar] och klicka sedan på [Skrivare].

Fönstret [Skrivare] visas.

2Klicka på ikonen för maskinen du vill använda. Klicka i menyn [Fil] på [Egenskaper].

3Klicka på fliken [Detaljer] och sedan på [Portinställningar].

Dialogrutan [Portinställningar] visas.

Windows 2000/Windows NT 4.0:

1Peka i menyn [Start] på [Inställningar] och klicka sedan på [Skrivare].

Fönstret [Skrivare] visas.

2Klicka på ikonen för maskinen du vill använda. Klicka i menyn [Fil] på [Egenskaper].

3Välj fliken [Portar] och klicka på [Konfigurera port].

Dialogrutan [Konfiguration] visas.

Windows XP, Windows Server 2003 / 2003 R2:

1Klicka i menyn [Start] på [Skrivare och fax].

Fönstret [Skrivare och fax] visas.

2Klicka på ikonen för maskinen du vill använda. Klicka i menyn [Fil] på [Egenskaper].

3Välj fliken [Portar] och klicka sedan på [Konfigurera port].

Dialogrutan [Portkonfiguration] visas.

Windows Vista:

1Klicka i menyn [Start] på [Kontrollpanel].

Fönstret [Kontrollpanel] visas.

2Klicka på [Skrivare].

Fönstret [Skrivare] visas.

3Högerbildklicka på ikonen för skrivaren du vill använda och klicka sedan på [Egenskaper].

4Välj fliken [Portar] och klicka sedan på [Konfigurera port].

Dialogrutan [Portkonfiguration:] visas.

Obs

• Du kan ange en tidsgräns för TCP/IP.

• Du kan konfigurera inställningar för användare, proxy och tidsgräns för IPP.

• Följ nedanstående procedur om inga inställningar finns tillgängliga på fliken [Support-/parallellutskrift].

1. Klicka på [Avbryt] för att stänga dialogrutan [Portkonfiguration:].

2. Starta SmartDeviceMonitor for Client och högerklicka hyphen sedan på ikonen SmartDeviceMonitor for Client i aktivitetsfältet.

3. Peka på [Egenskaper] och klicka sedan på [Utökade funktionsinställningar].

4. Markera kryssrutan [Ställ in supportutskrift/parallell utskrift för respektive port].

5. Klicka på [OK] för att stänga dialogrutan [Utökade funktioner].

• För närmare information om dessa inställningar, se "Använda SmartDeviceMonitor for Client", Handbok för Nätverk eller SmartDeviceMonitor for Client Hjälp.