Installera PCL eller RPCS skrivardrivrutin (TCP/IP)

Viktigt

• För att installera denna skrivardrivrutin under Windows 2000 / XP / Vista eller Windows Server 2003 / 2003 R2, måste du ha ett konto med befogenhet att hantera skrivare. Logga in som Administratör eller Power User.

1Stäng alla program som är igång.

2Sätt i cd-skivan i cd-romenheten.

Installationsprogrammet startar.

3Välj ett gränssnittsspråk och klicka på [OK].

Standard för gränssnittsspråk är engelska.

4Klicka på [PCL/RPCS skrivardrivrutiner].

5Programvarans licensavtal visas i dialogrutan [Licensavtal].

Efter att ha läst avtalet klickar du på [Jag accepterar avtalet.], och sedan på [Nästa >].

6Välj den skrivardrivrutin du vill använda i dialogrutan [Välj program].

Du kan välja flera skrivardrivrutiner.

7Klicka på [Nästa >].

8Välj den maskinmodell som du vill använda.

Skrivarens namn kan ändras i rutan [Ändra inställningar för 'Skrivarnamn'] .

9Dubbelhyphenklicka på skrivarnamnet för att visa skrivarens inställningar.

Informationen som visas i fälten [Kommentar], [Drivrutin] och [Port] varierar beroende på operativsystem, skrivarmodell och port.

10Klicka på [Port] och sedan på [Lägg till].

11Klicka på [SmartDeviceMonitor] och sedan på [OK].

12Klicka på [TCP/IP] och sedan på [Sök].

En lista med skrivare som använder TCP/IP visas.

13Välj den skrivare du vill använda och klicka sedan på [OK].

Endast skrivare visas som reagerar på en signal från datorn. För att använda en maskin som inte står här, kan du klicka på [Ange adress] och sedan föra in maskinens IP-adress eller värdnamn.

14Kontrollera att den valda skrivarens port visas i fältet [Port].

15Ange en användarkod vid behov.

Upp till 8 siffertecken kan föras in. Du kan inte använda bokstäver eller symboler.

16Markera rutan [Standardskrivare] om du vill konfigurera skrivaren som standardskrivare.

17Klicka på [Fortsätt].

Installationen startar.

18Efter avslutad installation väljer du ett av alternativen att antingen starta om datorn nu eller senare, klicka sedan på [Slutför].

Obs

• Med inställning av en användarkod kan en användare av SmartDeviceMonitor for Admin visa och avläsa statistik över hur många ark varje användare skriver ut. För närmare information, se SmartDeviceMonitor for Admin Hjälp.

• Det kan hända att automatisk installation inte fungerar med vissa inställningar i operativsystemet. Starta i så fall "Setup.exe" som finns i cd-skivans rotkatalog.

• Under Windows 95 / 98 / Me kan du inte använda en IP-adress som delvis liknar en som redan finns. Om t.ex. "192.168.0.2" är i bruk, kan "192.168.0.2xx" inte användas. På samma sätt kan du, om "192.168.0.20" är i bruk, inte använda "192.168.0.2".

• Ett meddelande visas om en nyare version av skrivardrivrutinen redan finns installerad. I så fall kan du inte installera skrivarens drivrutin med Autoinstallation. Om du ändå vill installera skrivardrivrutinen använder du [Lägg till skrivare]. Se Felsökning.