Tillträde till dokumentservern

Med dokumentservern kan du lagra dokument på maskinens hårddisk och redigera och skriva ut dem efter behov.

Viktigt

• Program med egna drivrutiner, som PageMaker, hanterar inte den här funktionen.

Obs

• När du använder dokumentservern kan du välja följande funktioner med maskinens kontrollpanel.

• Kopior

• Sortera

• Duplex

• Häftning

• Pappersval: kassett för papperskälla, papperstyp, utmatningsfack.

• Funktioner relaterade till pappersval: Omslagsark, Skiljeark.

• Alternativen ovan är nedtonade, så du kan inte välja dem i dialogrutan för skrivaregenskaper när Dokumentserver är valt.

• Du måste ange ett användar-ID med högst åtta alfanumeriska tecken.

• Du bör ange lösenord och filnamn så att du kan skilja jobbet från andra.

• Upp till 3 000 filer kan lagras i dokumentservern. Nya filer kan inte lagras när 3 000 filer redan finns lagrade. Även om det finns mindre än 3 000 filer lagrade så kan nya filer inte lagras när

• en fil som ska lagras innehåller över 2 000 sidor,

• maskinens skickade och lagrade filer omfattar totalt över 15 000 svartvita sidor. (Antalet varierar beroende på filernas storlek.)

• maskinens skickade och lagrade filer omfattar totalt över 5 000 färgsidor. (Antalet varierar beroende på filernas storlek.)

• hårddisken är full.

• Dokumentservern lagrar även filer som har skannats med den automatiska dokumentmataren (ADF) eller originalglaset. Lagrade filer som inte längre behövs bör raderas med jämna mellanrum, så att hårddiskens kapacitet inte överskrids. Se Handbok för allmänna inställningar för närmare information om hur du raderar lagrade filer.

• Om du använder hårddisken för andra funktioner än dokumentserverns, kan du kanske inte lagra nya filer i dokumentservern även om mindre än 3 000 filer finns lagrade.

• Se Handbok för allmänna inställningar, för närmare information om dokumentserverns funktioner.

• Se skrivardrivrutinens Hjälp för närmare information om åtkomst till dokumentservern från en klient.