Sortering

Vid utskrift av flera dokument såsom "handouts" för möten, kan du separera uppsättningarna i ordning. Denna funktion kallas "Sortering". Sortering lagrar data skickade från datorn till maskinens minne eller hårddisk. Dessa tre typer av Sortering finns:

Viktigt

• Om automatisk fortsättning sker för den första uppsättningen avbryts sortering.

• Om påtvingad utskrift sker för den första uppsättningen avbryts sortering.

• Funktionen rotationssortering kräver två papperskassetter med papper i samma format, men olika pappersriktning.

• Om utmatningsfacket har en växlingsfunktion kommer Ändra sortering tillämpas även om du väljer Rotationssortering.

• Se till att ingen sorteringsfunktion har valts i programmets skrivarinställningar när du ställer in Sortering i skrivarens drivrutin. Om du har ställt in en sorteringsfunktion kommer utskriften att avvika.

Sorteringstyper

• Sortera

Utskrifterna sorteras i sidordning i buntar.

Bild av sortering

• Rotationssortering

Varannan utskriftsbunt vrids 90 grader .

Bild av roterad sortering

• Ändra sortering

En efterbehandlare krävs för den här funktionen.

Bild av växelsortering

Efterbehandlarens växelfack rör sig fram och tillbaka när ett jobb matas ut, så att uppsättningarna läggs en aning omlott och blir lätta att separera.

När Rotationssortering annulleras

Om följande funktioner väljs kommer Sortering eller Skiftsortering att tillämpas även om Rotationssortering är valt:

• Vid kombination med häftningsfunktionen.

• Vid kombination med hålslagningsfunktionen.

• Om utskriftsjobb som innehåller sidor av olika format anges.

• När utmatningsfacket anges.

• Vid kombination med omslagsfunktionen.

• Vid kombination med mellanarksfunktionen.

• Vid kombination med kapitelindelningsfunktionen.

• Om registerflikar har angetts.

• Om papper av anpassat format anges.

• I kombination med z-vikningsfunktionen.

• Vid kombination med mellanarksfunktionen.

Separationsark

Infoga ett separationsark mellan varje uppsättning.

• Separationsark matas från kassetten som anges i maskinens standardinställningar. För mer information om separationsark, se Handbok för allmänna inställningar.

Obs

• Om rotationssortering är valt tar utskriften längre tid än för andra sorteringsfunktioner.

• Ange Sortering och Rotationssortering när du använder RPCS-skrivardrivrutinen.

• Separationsark kan inte placeras om "Mellanark" har ställts in.

• Följ nedanstående procedur när du använder en annan skrivardrivrutin än RPCS:

• Ange Sortering och Rotationssortering i skrivardrivrutinen.

• Om du inte kan växelsortera även om en efterbehandlare (tillval) har installerats kan inställningarna vara fel i skrivardrivrutinen. Korrigera inställningarna i skrivardrivrutinen.

• Mer information finns i skrivardrivrutinens hjälp.