Utskrift med efterbehandlaren

Som tillval kan du installera en efterbehandlare med vilken du kan sortera, häfta eller hålslå utskrivna ark. Var noga med att iaktta följande när du arbetar med efterbehandlaren.

Viktigt

• Du kan göra tillvalsinställningar för maskinen med skrivardrivrutinen när dubbelriktad kommunikation är avaktiverad.

• Var noga med att ange pappersformat och pappersriktning i skrivardrivrutinen när du använder funktionerna duplexutskrift, häftesutskrift, kombinera (layout), häftning, hålslagning och z-vikning.

• Maskinen kan endast ha en av följande efterbehandlare installerad: efterbehandlare SR4010, efterbehandlare SR4020 eller efterbehandlare SR5000.

Obs

• Beroende på program kan vissa skrivarinställningar inte aktiveras, och utskrifterna motsvarar kanske inte förväntningarna.

• När du ställer in Häftning eller Sortering i skrivardrivrutinen måste kryssrutan Sortering i programmets dialogruta [Skriv ut] vara tom. Om du aktiverar Sortering i programmet kommer utskriften att avvika.

• När utskriften startas om efter pappersstopp, kan utskriftsläget bli annorlunda, beroende på var papperet fastnat.

• Om pappersstoppet inträffade i efterbehandlaren startar utskriften om överst på den sida som just nu skrivs ut, eller från den sida där pappersstoppet inträffade.

• Om pappersstoppet inträffade i maskinen startar utskriften om från den sida där pappersstoppet inträffade.

• Även om pappersstoppet inträffade i maskinen måste efterbehandlarens lucka öppnas och stängas för att felet ska nollställas.

• Information om duplexutskrift, häftesutskrift eller kombinerad utskrift (layout) finns i skrivardrivrutinens hjälp.

• Se Handbok för allmänna inställningar för närmare information om efterbehandlare (tillval).

• Information om hur du tar bort felmatat papper finns i Felsökning.

Närliggande ämnen

Häftning
Hålslagning
Sortering