Försiktighet vid hålslagning

Iaktta dessa försiktighetsåtgärder när du använder hålslagningsfunktionen.

Viktigt

• För att använda denna funktion måste efterbehandlaren SR4010, efterbehandlaren 4020 eller efterbehandlaren SR5000 vara installerade på maskinen.

Hålslagning avbryts under följande omständigheter:

• Om en papperstyp som inte kan hålslås väljs.

• Om ett pappersformat som inte kan hålslås väljs.

• Om andra än de fasta hålslagningslägena anges.

• Om duplexläge och hålslagningsläge har olika pappersriktning.

• Om brevhuvudsläge och hålslagningsläge har olika pappersriktning.

• Vid pappersmatning från sidoinmatningsfack.

• När hålslagsbehållaren är full och automatisk fortsättning har ställts in (utskriften kommer att fortsätta utan hålslagning efter att meddelandet visats).

• Om häftningspositionen och hålslagningspositionen inte stämmer överens vid användning av häftningsfunktionen.

Obs

• Om hålslagning avbryts visas "BE: Hålslagning har avbrutits".

• Hålslagning sker eventuellt inte på vald plats vid utskrift på papper med brevhuvud.

• Om du inte kan göra hålslagsinställningar, även om en efterbehandlare installerad, är tillvalen kanske inte rätt inställda i drivrutinen. Korrigera tillvalsinställningarna i skrivarens drivrutin. Se skrivardrivrutinens Hjälp för närmare information.

• När dubbel utskrift har valts måste hålpositionen justeras efter bindningsriktningen.

• Ställ in hålpositionen på samma sätt som klammerpositionen när du använder häftningsfunktionen.

• Var noga med att ställa in pappersformat och riktning i skrivardrivrutinen vid hålslagning.

• Beroende på program kan vissa skrivarinställningar inte aktiveras, och utskrifterna motsvarar kanske inte förväntningarna.

• Om du ställer in hålslagning i skrivardrivrutinen ska du kontrollera att ett sorteringstillval inte väljs i programmets utskriftsinställningar.

• Om sortering väljs i programmet kan dokumentet skrivas ut felaktigt.