Lagrad utskrift

Använd denna funktion till att lagra en fil i maskinen och för att skriva ut den senare med datorn eller maskinens kontrollpanel.

Jobben tas inte bort när de har skrivits ut, vilket innebär att samma jobb inte behöver skickas på nytt för att flera kopior ska kunna skrivas ut.

Viktigt

• En Lagrad utskrift kan inte sparas om:

• maskinen totalt kan rymma över 100 filer för Provutskrift, Säker utskrift, Utskriftskö och Lagrad utskrift. (Det maximala antalet varierar beroende på filernas storlek.)

• filen innehåller mer än 2 000 sidor.

• maskinens skickade och lagrade filer omfattar totalt över 15 000 svartvita sidor. (Antalet varierar beroende på filernas storlek.)

• maskinens skickade och lagrade filer omfattar totalt över 5 000 färgsidor. (Antalet varierar beroende på filernas storlek.)

Obs

• Om en fil för Lagrad utskrift inte har lagrats ordentligt bör du kontrollera felloggen på kontrollpanelen. Lagrade dokument finns kvar i maskinen även sedan den har stängts av. Först utförs dock inställningarna [Ta bort tillf. utskr.jobb automatiskt] eller [Ta bort lagrade utskr.jobb automatiskt] (se Handbok för allmänna inställningar).

• Om programmet har en sorteringsfunktion måste denna vara avstängd innan du skickar ett utskriftsjobb. Jobb för Lagrad utskrift sorteras som standard automatiskt av skrivarens drivrutin. Om en sorteringsfunktion har valts i programmets dialogruta kan fler utskrifter produceras än du önskade. Som tillval kan du ställa in en dokumenttitel och ett lösenord för en Lagrad utskriftsfil. Se skrivardrivrutinens Hjälp för närmare information om inställning av ett lösenord.

• Se "Kontrollera felloggen" för närmare information om kontrollpanelens fellogg.

• Se Handbok för allmänna inställningar för mer information om [Ta bort tillf. utskr.jobb automatiskt] och [Ta bort lagrade utskr.jobb automatiskt].