PCL-menu

Dit gedeelte beschrijft de gebruikersinstellingen in het PCL-menu onder Printereigenschappen.

Standaardinstellingen worden vetgedrukt weergegeven.

Dit menu verschijnt alleen wanneer de optionele PCL is geïnstalleerd.

Richting

U kunt de paginarichting instellen.

De standaardinstelling is Staand.

Regels per pagina

U kunt het aantal regels per pagina instellen.

U kunt een aantal lijnen instellen van 5 tot 128 in stappen van één.

De standaardinstelling is 64 regels (metrische versie) / 60 regels (inch-versie).

Lettertypebron

U kunt de opslaglocatie van het standaardlettertype instellen.

De standaardinstelling is Resident.

RAM, HDD en SD kunnen alleen worden geselecteerd wanneer er lettertypes naar het apparaat zijn gedownload.

Lettertypenummer

U kunt de ID instellen van het standaardlettertype dat u wilt gebruiken.

• Wanneer [Resident] is geselecteerd onder "Lettertype bron":

U kunt het lettertypenummer instellen van 0 tot 63 in stappen van één.

De standaardinstelling is 0.

• Wanneer [RAM], [HDD] of [SD] is geselecteerd onder "Lettertype bron":

U kunt het lettertypenummer instellen van 1 tot het aantal lettertypes opgeslagen in het apparaat.

De standaardinstelling is 1.

Tekengrootte

U kunt de tekengrootte instellen die u wilt gebruiken voor het geselecteerde lettertype.

U kunt een tekengrootte instellen van 4,00 tot 999,75 in stappen van 0,25.

Deze instelling is alleen toepasbaar bij lettertypes met variabele afstanden.

De standaardinstelling is 12.00 punten.

Lettertypebreedte

U kunt het aantal tekens per inch instellen voor het geselecteerde lettertype.

U kunt 0,44 tot 99,99 tekens per inch instellen, in stappen van 0,01.

Deze instelling is alleen van toepassing met lettertypes met vaste afstanden.

De standaardinstelling is 10.00 pitches.

Symbolenset

Geef de tekenset voor het geselecteerde lettertype op. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Roman-8, ISO L1, ISO L2, ISO L5, PC-8, PC-8 D/N, PC-850, PC-852, PC8-TK, Win L1, Win L2, Win L5, Desktop, PS Text, VN Intl, VN US, MS Publ, Math-8, PS Math, VN Math, Pifont, Legal, ISO 4, ISO 6, ISO 11, ISO 15, ISO 17, ISO 21, ISO 60, ISO 69, Win 3.0

De standaardinstelling is PC-8.

Courier-lettertype

U kunt een courier-lettertype selecteren.

De standaardinstelling is Normaal.

A4-breedte uitbreiden

U kunt de breedte van het afdrukgebied uitbreiden (wanneer u afdrukt op A4-papier met PCL).

De standaardinstelling is Uit.

Wanneer de instelling op Aan staat, dan zal de breedte 81/2 inch zijn.

Van CR naar LF

Wanneer de instelling op Aan staat, dan zal er een harde enter volgen op elke regelinvoer: CR=CR, LF=CR-LF, FF=CR-FF.

De standaardinstelling is Uit.

Resolutie

U kunt de afdrukresolutie instellen in punten per inch.

De standaardinstelling is 600 dpi (standaard).