Systeem

Dit gedeelte beschrijft de gebruikersinstellingen in het menu Systeem onder Printereigenschappen.

Standaardinstellingen worden vetgedrukt weergegeven.

Foutenlogboek afdrukken

Selecteer dit om een foutenrapport te laten afdrukken wanneer er problemen met de printer of het geheugen optreden.

De standaardinstelling is Uit.

Automatisch doorgaan

U kunt dit selecteren om Automatisch doorgaan in te schakelen. Wanneer dit op Aan staat, dan gaat het afdrukken door nadat er een systeemfout is opgetreden.

De standaardinstelling is Uit.

Geheugenoverloop

Selecteer dit om een foutenbericht te laten afdrukken in geval van geheugenoverloop.

De standaardinstelling is Niet afdrukken.

Taakscheiding

U kunt Taakscheiding inschakelen.

Dit menu kan alleen worden geselecteerd wanneer een finisher (optioneel) is geïnstalleerd.

De standaardinstelling is Uit.

180 graden roteren

Geef op of u de af te drukken afbeelding 180 graden wilt draaien in verhouding tot de papierrichting.

De standaardinstelling is Uit.

Tijdelijke afdruktaken automatisch verwijderen

U kunt instellen dat afdruktaken die tijdelijk in het apparaat zijn opgeslagen, automatisch worden verwijderd.

De standaardinstelling is Uit.

Als u [Aan] selecteert, dan kunt u maximaal 200 uur instellen voor automatische bestandsverwijdering.

Opgeslagen afdruktaken automatisch verwijderen

U kunt instellen dat afdruktaken die in het apparaat zijn opgeslagen, automatisch worden verwijderd.

De standaardinstelling is Aan, 3 dag(en).

Als u [Aan] selecteert, dan kunt u maximaal 180 dagen instellen voor automatische bestandsverwijdering.

Oorspronkelijke afdruktakenlijst

U kunt de gewenste soort afdruktakenlijst instellen die op het scherm verschijnt als u op [Afdruktaken] drukt.

De standaardinstelling is Volledige lijst.

• Volledige lijst

Toont de lijst met afdruktaken die in het apparaat zijn opgeslagen.

• Lijst per gebruiker-ID

Toont de lijst met Gebruikers-ID's die een bestand hebben opgeslagen in het apparaat.

Geheugengebruik

U kunt de hoeveelheid gebruikt geheugen in Prioriteit lettertype of Prioriteit kaders selecteren afhankelijk van het papierformaat of de resolutie.

De standaardinstelling is Kader voorkeur.

• Prioriteit lettertype

Deze instelling gebruikt geheugen voor het registreren van lettertypes.

• Kader voorkeur

Deze instelling gebruikt kadergeheugen voor afdrukken op hoge snelheid.

Duplex

U kunt selecteren of er aan beide zijden van elke pagina afdrukken moeten worden gemaakt.

De standaardinstelling is Uit.

Kopieën

U kunt het aantal afdruksets opgeven. Deze instelling wordt uitgeschakeld als het aantal pagina's dat moet worden afgedrukt, is ingesteld met het printerstuurprogramma of een andere opdracht.

U kunt 1 tot 999 kopieën instellen, in stappen van één.

De standaardinstelling is 1 kopieën.

Blanco pagina afdrukken

U kunt instellen of u blanco pagina's wilt afdrukken.

De standaardinstelling is Aan.

Pagina's die overeenkomen met een van de onderstaande voorwaarden worden gezien als blanco.

• Er zijn geen afbeeldingen.

• Er zijn afbeeldingen, maar ze bevinden zich buiten het afdrukgebied.

• Er zijn alleen blanco tekens.

Spool afbeelding

U kunt ervoor kiezen om geen spool afbeeldingem af te drukken. De afdruktaak die vanaf de computer wordt verstuurd, wordt tijdelijk als bitmap-afbeelding op de harde schijf van het apparaat opgeslagen, zodat hij kan worden afgedrukt wanneer de verzending voltooid is. Indien meer dan één afdruktaak wordt verstuurd, dan wordt voor iedere taak een spool afbeelding afgedrukt.

De standaardinstelling is Uit.

Wachttijd gereserveerde taak

U kunt opgeven hoe het apparaat wacht op het ontvangen van een afdruktaak voordat andere functies zoals de kopieer- en scannerfunctie deze taak mogen onderbreken.

De standaardinstelling is Wachten (kort).

Printertaal

Geef de printertaal op.

De standaardinstelling is Automat..

Subpapierformaat

U kunt de eigenschap voor het Automatisch vervangende papierformaat (A4, LT) inschakelen.

De standaardinstelling is Uit.

Paginaformaat

U kunt het standaard papierformaat selecteren.

• U kunt de volgende papierformaten selecteren:

A3, A4, A5, A6, B4JIS, B5JIS, B6JIS, 12afbeelding18, 11afbeelding17, 81/2afbeelding14, 81/2afbeelding13, 81/2afbeelding11, 81/4afbeelding13, 8afbeelding13, 71/4afbeelding101/2, 51/2afbeelding81/2, 8K, 16K, Aangepast formaat

De standaardinstelling is A4 (metrische versie) / 81/2afbeelding11 (inch-versie).

Instelling Briefpapier

U kunt originele afbeeldingen roteren tijdens het afdrukken.

Bij het afdrukken worden de originele afbeeldingen altijd 180 graden gedraaid. Bij het afdrukken op papier met een briefhoofd of voorbedrukt papier met een vereiste richting kan het resultaat daarom anders uitvallen dan verwacht. Met deze functie kunt u het draaien van afbeeldingen opgeven.

De standaardinstelling is Uit.

• Uit

Wanneer deze functie staat ingesteld op Uit, worden originele afbeeldingen 180 graden gedraaid.

• Automatische detectie

Wanneer het staat ingesteld op Automatische detectie, dan detecteert het apparaat papier een briefhoofd of voorbedrukt papier automatisch en wordt de afbeelding niet gedraaid.

• Aan (altijd)

Wanneer ingesteld op Aan (altijd), dan draait het apparaat afbeeldingen niet.

Deze functie verlaagt de afdruksnelheid.

Handinvoer instellingsprioriteit

Geef op of (Printer-) Stuurprogramma / Opdracht of Apparaatinstellingen voorrang heeft voor het bepalen van het papierformaat voor de handinvoerlade.

De standaardinstelling is Driver/Opdracht.

Afdruk zonder marges

U kunt instellen of u het hele vel wilt afdrukken.

De standaardinstelling is Uit.

De marge van 5 mm langs de kanten kan wellicht niet correct worden afgedrukt.

Standaardprintertaal

U kunt de standaardprintertaal instellen als het apparaat de printertaal niet automatisch kan vinden.

De standaardinstelling is PCL.

Lade wisselen

U kunt het wisselen van de papierlade instellen.