Doorzenden

Druk ontvangen documenten af en stuur ze door naar een opgegeven Eindontvanger. Dat is nuttig als u bijvoorbeeld een ander kantoor bezoekt en u wilt dat een kopie van uw documenten naar dat kantoor wordt gestuurd. U kunt ook "e-mail" en "map" opgeven als de doorstuurbestemming.

Belangrijk

Een faxnummer, internetfaxbestemming, IP-faxbestemming, e-mailadres en mapbestemming kunnen worden ingesteld als de bestemming voor de doorzending.

Als u de eindontvangers wilt wijzigen op basis van de verzenders, geef dan de eindontvangers op per zender in "Speciale zender programmeren". Documenten die niet van opgegeven afzenders ontvangen worden, worden naar de bestemming gestuurd die in deze functie opgegeven staan. Voor meer informatie over het programmeren van de Speciale zender, zie "Speciale zenders die anders moeten worden behandeld".

U kunt instellen of doorgezonden documenten al dan niet moeten worden afgedrukt. Raadpleeg "Parameterinstellingen" (schakelaar 11, bit 6).

Als u een bestemming, die is opgegeven als doorzendbestemming, uit de bestemmingslijst verwijdert, worden de instellingen van de doorzendbestemming verwijderd dus moeten ze opnieuw worden geregistreerd. Wanneer een bestemming wordt gewijzigd, wordt een document doorgestuurd naar de nieuwe bestemming. Als er geen bestemming van het opgegeven type is, kunt u instellen welke bestemming als alternatieve bestemming moet worden gebruikt. Zie "Parameterinstellingen" (schakelaar 32, bit 0).

U kunt een van de Snelbewerkingstoetsen programmeren met bewerkingen voor deze functie. Zie "Algemene instellingen".

Als u een e-mailbestemming of mapbestemming voor het doorzenden heeft opgegeven, dan kunt u het bestandsformaat opgeven dat voor het doorzenden moet worden gebruikt. Zie "Parameterinstellingen" (schakelaar 21, bit 3).

Verwante onderwerpen

Een eindontvanger programmeren
De doorzendfunctie verlaten
Doorzendteken