Försiktighet vid häftning

Viktigt

• Häftning är endast möjlig med en efterbehandlare installerad.

Häftad utskrift avbryts under följande omständigheter:

• Om antalet sidor som ska häftas överstiger det maximala antalet.

• Om ett pappersformat som inte kan häftas väljs.

• Om ett pappersformat som inte kan häftas väljs.

• Om andra än de fasta häftningslägena anges.

• Om det finns avvikelser mellan riktningen vid dubbelutskrift och klammerpositionen.

• Om brevhuvudsläge och häftningsläge har olika pappersriktningar.

• Om pappersarken har olika längd men samma bredd (t ex A4bild och A3 bild,11 " bild 17 "bild och 81/2 " bild 11 "bild) och pappersformaten blandas i ett och samma utskriftsjobb.

• Vid pappersmatning från sidoinmatningsfack.

• Om häftklamrarna tar slut och automatisk fortsättning är angivet (utskriften fortsätter utan häftning efter att meddelandet har visats).

• När endast 1 sida skrivs ut.

• När häftklamrarna har tagit slut.

Obs

• Om häftning har avbrutits visas "BD: Häftning har avbrutits".

• Om häftning eller växelsortering väljs med tillvalet efterbehandlare SR4010, efterbehandlare SR4020 eller SR5000 installerat, matas papperet ut till efterbehandlarens växelfack oavsett inställningen.

• Vid utskrift på papper med brevhuvud, kan häftningen ske på annan plats än den angivna.

• Om du inte kan göra häftinställningar trots att efterbehandlare SR4010, efterbehandlare SR4020 eller SR5000 är installerad kan anledningen vara att tillvalen inte är korrekt inställda i skrivardrivrutinen. Korrigera tillvalsinställningen i skrivardrivrutinen. För mer information, se skrivardrivrutinens Hjälp.

• Om efterbehandlaren används för ett jobb från en annan funktion (t.ex. ett kopieringsjobb), startar utskrift när detta jobb har avslutats.

• Var noga med att ange papperets format och riktning i skrivardrivrutinen vid häftning.

• Om duplexutskrift är vald måste du justera häftningslägena efter bindningsriktningen.

• Beroende på vilket program du använder lagras inställningarna kanske inte och det utskrivna resultatet blir därför inte som väntat.

• Se till att ingen sorteringsfunktion har valts i programmets skrivarinställningar när du ställer in Häftning i skrivarens drivrutin. Om du har ställt in en sorteringsfunktion i programmet kommer utskriften att avvika.

• När du använder tillvalet efterbehandlare SR4010, efterbehandlare SR4020 eller efterbehandlare SR5000 kan följande pappersformat häftas i läget Blandade format.

• A3bild och A4bild

• B4bild och B5bild

• 11 " bild 17 "bild och 81/2 " bild 11 "bild