Spoolutskrift

Med Spoolutskrift kan utskriftsjobb överföras från en dator för tillfällig lagring och sedan skrivas ut efter överföring. Detta ger kortare utskriftstider eftersom skrivaren utnyttjas optimalt effektivt.

Viktigt

• Under spoolutskrift hämtas data från hårddisken, indikatorn Data In blinkar. Om du stänger av datorn eller maskinen under spoolutskrift kan hårddisken skadas. Dessutom kommer lagrade jobb för spoolutskrift att raderas om du stänger av datorn under spoolutskrift. Stäng därför aldrig av strömmen till datorn eller maskinen under Spoolutskrift.

• Om data skickas till maskinen som använder andra protokoll än "diprint", "lpr", "ipp", "ftp", "sftp", "smb" eller "ws-printer" kan Spoolutskrift inte utföras.

Inställning av spoolutskrift

Spoolutskrift kan ställas in med hjälp av telnet eller Web Image Monitor.

• Använda Web Image Monitor

Se Nätverksguide eller Hjälp för närmare information.

• Använda telnet

Ange "spoolsw spool on" för att ställa in Spoolutskrift.

Se Nätverksguide för närmare information om telnet.

Avläsa en lista över spooljobb på kontrollpanelen

Om Spoolutskrift har ställts in kan en lista över jobb för spoolutskrift visas på kontrollpanelens skärm.

Tryck på tangenten [Skrivare] och sedan på [Jobblista, spoolutskrift]. En lista över spooljobb visas.

• Radera jobb

Markera filer som ska tas bort och tryck sedan på [Ta bort].

Visa/ta bort spooljobb i Web Image Monitor

Starta Web Image Monitor och ange maskinens IP-adress i adressfältet. Härmed visas den översta sidan.

Mer information finns i Handbok för nätverk.

Obs

• Högst 150 jobb i taget kan skrivas ut med spoolutskrift.

• Om Spoolutskrift inte har ställts in kan du inte välja [Jobblista, spoolutskrift].

• Det tar lång tid att skriva ut första sidan vid spoolutskrift.

• Datorn behöver mindre tid att bearbeta utskriften när stora mängder data mellanlagras.

• Sparade spooljobb kan visas eller tas bort med en Web Image Monitor.