Windows - Avbryta ett utskriftsjobb från datorn

Du kan avbryta ett utskriftsjobb från datorn om överföringen av utskriften inte har slutförts.

1Dubbelmellanslagklicka på skrivarikonen i Windows aktivitetsfält.

Ett fönster visas med alla utskriftsjobb som för närvarande väntar på utskrift. Kontrollera aktuell status för jobbet du vill avbryta.

2Markera det dokument du vill avbryta utskriften av.

3Klicka i menyn [Dokument] på [Avbryt].

4Tryck på tangenten [Skrivare] på maskinens kontrollpanel.

Obs

• Var försiktig om maskinen delas av flera datorer, så att du inte av misstag avbryter någon annans utskriftsjobb.

• Om maskinen är ansluten till datorn med en parallellkabel, kan skickade utskriftsjobb avbrytas om [Återst. alla jobb] trycks in medan kontrollpanelen visar “Väntar på utskriftsdata...”. När intervallet som har ställts in i [I/O-Timeout] i Skrivarinställningar har passerat, kan nästa utskriftsjobb skickas. Ett utskriftsjobb som har skickats från en annan klientdator kommer i detta fall inte att avbrytas.

• Under Windows XP / Vista, Windows Server 2003 / 2003 R2 eller Windows NT 4.0, klickar du på [Avbryt] i menyn [Dokument].

• Under Windows 95 / 98 / Me / 2000 eller Windows NT 4.0 kan du även öppna fönstret med jobbkön genom att dubbelmellanslagklicka på maskinens ikon i maskinfönstret [Skrivare] (fönstret [Skrivare och fax] under Windows XP och Windows Server 2003).

• Du kan inte stoppa utskrift av data som redan har bearbetats. Därför kan ytterligare några sidor skrivas ut när du har tryckt på [Återställ jobb].

• En utskrift som innehåller mycket data kan ta lång tid att avbryta.