Skriva ut en Säker utskrift

Nedanstående procedur beskriver hur du skriver ut en fil som Säker utskrift med skrivardrivrutinen för PCL 6/5e och RPCS. Mer information om hur du skriver ut en fil som Säker utskrift med PostScript 3 skrivardrivrutinen, se PostScript 3 Tillägg som finns som PDF-fil på cd-skivan.

Viktigt

• Program med egna drivrutiner, som PageMaker, hanterar inte den här funktionen.

• Om du använder Mac OS X behöver du Mac OS X v10.2 eller senare för att använda denna funktion.

1Konfigurera Säker utskrift i skrivardrivrutinens egenskaper.

Information om hur du konfigurerar skrivardrivrutiner finns i motsvarande hjälpavsnitt.

2Starta utskrift från programmets dialogruta [Skriv ut].

Det säkra utskriftsjobbet skickas till maskinen.

3Tryck på [Skrivare] på maskinens kontrollpanel för att öppna Skrivarskärmen.

4Tryck på [Utskriftsjobb].

Bild av användarpanelskärm

En lista över utskrifter lagrade i maskinen visas.

5Tryck på [Jobblista, säker utskr.].

Bild av användarpanelskärm

En lista visas med Säkra utskrifter som finns lagrade i maskinen.

Vissa utskriftsjobb visas eventuellt inte, beroende på säkerhetsinställningarna.

6Välj den fil du vill skriva ut och tryck på [Skriv ut].

Bild av användarpanelskärm

Ett lösenordsfönster visas.

7Ange lösenordet med siffertangenterna och tryck på [OK].

Bild av användarpanelskärm

Ett bekräftelsefönster visas för utskriften.

Om du har angett fel lösenord visas en bekräftelseskärm. Tryck på [Avsluta] för att ange lösenordet på nytt.

Om du har valt flera filer, skriver maskinen ut de filer som motsvarar det angivna lösenordet. Antalet filer som ska skrivas ut visas på bekräftelseskärmen.

Be din filadministratör om hjälp om du har glömt ditt lösenord.

8Tryck på [Ja].

Den säkra filen skrivs ut.

Tryck på [Nej] för att avbryta utskriften.

Obs

• När utskriften är klar raderas den lagrade filen.

• För att stoppa utskriften när den har börjat, trycker du på [Avsluta] tills Skrivarskärmen visas och sedan på [Återställ jobb]. Filen raderas.