Använda [Masktyp:]

Du kan genom inställning i skrivardrivrutinen infoga mönster och text i ett dokument för att förhindra obehörig kopiering.

Bild av drivrutinskärmen

Ställa in [Masktyp:] i skrivarens drivrutin

• Välj ett mönster från [Masktyp:] och för sedan in text i rutan [Text:] .

• För övertrycket kan du välja mellan [Svart], [Cyan] eller [Magenta] i listan [Färg:].

• Du kan ställa in endast [Text:], men [Masktyp:] måste ställas in tillsammans med [Text:] .

Skriva ut ett dokument med [Masktyp:]

Bild av masktyp

1. En svag utskrift av mönster och text görs.

2. Dokumentet kopieras, skannas eller sparas i kopierings-/multifunktionsmaskiner.

3. Mönstret och texten du valt visas tydligt.

Obs

• Endast skrivardrivrutinen RPCS stöds.

• Utskrivning vid 200 bild 200 dpi är inte möjlig.

• Du kan inte delvis infoga mönster eller textrader i ett dokument.

• Om du vill göra det inbäddade mönstret tydligt anger du teckenstorleken till minst 50 punkter (helst 70-80 punkter) och teckenvinkeln till mellan 30-40 grader.

• På grund av de inställda effekterna kan resultatet för kopiering, skanning och lagring av dokument på en dokumentserver variera beroende på maskinens modell och inställningsvilkor.

• Utskrift med bakgrundsmönster och text kan ta längre tid än normal utskrift.

• Se skrivardrivrutinens Hjälp för närmare information om inställning av [Masktyp:].