Använda [Datasäkerhet för kopiering]

Du kan infoga ett utskriftsmönster genom att ställa in det i skrivardrivrutinen.

Bild av drivrutinskärmen

Ställa in [Datasäkerhet för kopiering] i skrivarens drivrutin

• Markera rutan [Datasäkerhet för kopiering] . Du kan även ange texten i rutan [Text:] .

• Du kan inte samtidigt markera rutan [Masktyp:] .

• För att skriva ut ett dokument skyddat med grått övertryck måste maskinen ställas in rätt. Kontakta din administratör.

Skriva ut ett dokument med [Datasäkerhet för kopiering]

Bild av datasäkerhet för kopiering

1. Mönstret och texten du valt skrivs ut.

2. Dokumentet kopieras och sparas i kopierings-/multifunktionsmaskiner om tillvalet datasäkerhet för kopiering har installerats.

3. Dokumentet skuggas av en grå överskrivning.

Obs

• När du skriver ut ett dokument med inställningen [Datasäkerhet för kopiering] behöver inte tillvalsenheten Datasäkerhet för kopiering vara installerad på maskinen. Enheten Datasäkerhet för kopiering behövs endast för att kopiera eller spara ett dokument som skyddats med ett grått övertryck.

• Endast skrivardrivrutinen RPCS stöds.

• Utskrivning vid 200 bild 200 dpi är inte möjlig.

• Du kan inte delvis infoga mönster eller text i ett dokument.

• Om du vill göra det inbäddade mönstret tydligt anger du teckenstorleken till minst 50 punkter (helst 70-80 punkter) och teckenvinkeln till mellan 30-40 grader.

• Använd 182 bild 257 mm (71/4 bild 101/2 in.) eller större papper.

• Använd vanligt eller återvunnet papper med minst 70 % vithet.

• Duplexutskrift kan störa denna funktion på så sätt att text och mönster kan bli synligt genom pappret.

• Se skrivardrivrutinens Hjälp för närmare information om inställning av [Datasäkerhet för kopiering].