Svartvit utskrift när [Foto] eller [DTP] har valts som [Dokumenttyp]

Om du väljer [Foto] eller [DTP] som [Dokumenttyp] i dialogrutan [Utskriftsinställningar] kan svarta områden med text och grafik detekteras som färgbilder beroende på vilket program du använder. Om det händer kanske bilder skrivs ut som, och räknas som, en CMYK-bild.

Nedanstående procedur beskriver hur du ställer in färgen till svartvitt i skrivardrivrutinen när du skriver ut och räknar dokument som svartvita bilder.

1Klicka på fliken [Utskriftskvalitet] i skrivardrivrutinens dialogruta [Utskriftsinställningar].

2Markera kryssrutan [Användarinställningar].

3Välj en användarinställning i listrutan.

4Klicka på [Ändra användarinst...].

5Välj en dokumenttyp i listan [Ladda dokumenttyper:] under fliken [Bildjustering].

Följande dokumenttyper kan väljas:

[Foto (kvalitet)], [Foto (hastighet)], [Foto (Hög hastighet)], [DTP (kvalitet)], [DTP (hastighet)] samt[DTP (Hög hastighet)].

6Välj [K (Svart)] i listan [Återgivning av grått (Text/Linje):].

Återgivning av grått anges till rent svart och listan [Ladda dokumenttyper:] blir tom.

Inställningen för återgivning av grått ignoreras och svarta områden med text och grafik skrivs ut som CMYK-bilder om du markerar kryssrutan [Skriv ut som Bitmapp] under fliken [Diverse].

7Klicka på [OK].

Obs

• Svarta områden med text och grafik som skapas med andra färger än svart och grått skrivs ut och räknas som CMYK-biler även om de ser svarta eller grå ut på skärmen.