Använda en NetWare-skrivarserver/fjärrskrivare

Här beskrivs hur du konfigurerar den Windows-dator som används som NetWare-klient.

Viktigt

• För att installera skrivarens drivrutin under Windows 2000 / XP / Vista, Windows Server 2003 / 2003 R2 och Windows NT 4.0, måste du ha ett konto med befogenhet att hantera skrivare. Logga in som Administratör eller Power User.

• Det går inte att använda NetWare-servrar i en IPv6-miljö.

Nedanstående beskrivning utgår från att NetWare Client är installerad på klientdatorn och att NetWare servermiljön är ordentligt inställd. Installera alla erfordrade klientapplikationer innan du utför denna procedur.

Installera skrivardrivrutinen medan du är inloggad på NetWares filserver.

Följande värden används i exemplet:

1Sätt i cd-skivan i cd-romenheten.

Installationsprogrammet startar.

Det kan hända att automatisk installation inte fungerar med vissa inställningar i operativsystemet. Starta i så fall "Setup.exe" som finns i cd-skivans rotkatalog.

2Välj ett gränssnittsspråk och klicka på [OK].

Standard för gränssnittsspråk är engelska.

3Klicka på [PCL/RPCS skrivardrivrutiner].

4Programvarans licensavtal visas i dialogrutan [Licensavtal].

Efter att ha läst avtalet klickar du på [Jag accepterar avtalet.], och sedan på [Nästa >].

5Välj den skrivardrivrutin du vill använda i dialogrutan [Välj program].

Du kan välja flera skrivardrivrutiner.

6Klicka på [Nästa >].

7Markera rutan [Skrivarnamn] för att välja den skrivarmodell du vill använda.

Skrivarnamnet kan ändras i rutan [Ändra inställningar för 'Skrivarnamn'].

8Dubbelhyphenklicka på skrivarnamnet för att visa skrivarens inställningar.

Informationen i fälten [Kommentar], [Drivrutin] och [Port] varierar beroende på operativsystem, skrivarmodell och port.

9Klicka på [Port] och sedan på [Lägg till].

10Klicka på [Nätverksskrivare] och sedan på [OK].

11Dubbelhyphenklicka på namnet för NetWare filservern i nätverksträdet.

Nu visas den kö som har skapats.

12Markera skrivarkön och klicka sedan på [OK].

13Kontrollera att den valda skrivarens port visas i fältet [Port].

14Klicka på [Fortsätt].

Installationen av skrivardrivrutinen startar.

15Klicka på [Slutför] i dialogrutan [Välj program].

16Efter avslutad installation väljer du ett av alternativen att antingen starta om datorn nu eller senare, klicka sedan på [Slutför].

Starta om datorn för att slutföra installationen.

17När du har startat om datorn öppnar du fönstret [Skrivare] och väljer skrivaregenskaper.

I Windows XP och Windows Server 2003/2003 R2 öppnar du skrivaregenskaperna från fönstret [Skrivare och fax].

18Gå till fliken [Skrivarinställningar] och avmarkera rutorna [Sidmatning] och [Aktivera banner].

I Windows 2000/XP, Windows Server 2003/2003 R2 och Windows NT 4.0 går du till fliken [NetWare-inställning].

Du ska inte markera dessa kryssrutor, eftersom skrivardrivrutinen gör det automatiskt. Om du markerar dem, fungerar skrivaren kanske inte ordentligt.

19Klicka på [OK] för att stänga dialogrutan skrivaregenskaper.

Obs

• Du kan avbryta installationen av den valda programvaran genom att klicka på [Avbryt] innan installationen är slutförd.

• Protokollet står som standard på ej aktivt. Det kan aktiveras med SmartDeviceMonitor eller Telnet.