Använda som Windows nätverksskrivare

Här beskrivs hur du installerar PCL- eller RPCS-skrivardrivrutinen när skrivaren används som en nätverksskrivare i Windows.

För att använda skrivarservern installerar du skrivarens drivrutin genom att välja "Nätverksskrivarserver" och sedan välja Windows 2000 / XP / Vista, Windows Server 2003 / 2003 R2 eller Windows NT 4.0 delad skrivare.

Detta avsnitt utgår från att klienten redan har konfigurerats för kommunikation med en Windows 2000 / XP / Vista, Windows Server 2003 / 2003 R2 eller Windows NT 4.0 skrivarserver. Börja inte med nedanstående procedur förrän klienten är ordentligt inställd och konfigurerad.

Viktigt

• För att installera skrivarens drivrutin under Windows 2000 / XP / Vista och Windows Server 2003 / 2003 R2, måste du ha ett konto med befogenhet att hantera skrivare. Logga in som Administratör eller Power User.

• Om du skriver ut med en skrivarserver som är ansluten till datorn via SmartDeviceMonitor-porten, kan Supportutskrift och Parallell utskrift inte användas från klienten.

• Om du skriver ut med en skrivarserver under Windows XP / Vista eller Windows Server 2003 / 2003 R2, kan meddelandefunktionerna i SmartDeviceMonitor inte användas hos klienten.

• Om du skriver ut med en skrivarserver under Windows NT 4.0 måste skrivarens drivrutin installeras innan du ansluter skrivarservern till skrivaren.

Installera PCL- eller RPCS-drivrutin för skrivare

1Stäng alla program som är igång.

2Sätt i cd-skivan i cd-romenheten.

Installationsprogrammet startar.

3Välj ett gränssnittsspråk och klicka på [OK].

Standard för gränssnittsspråk är engelska.

4Klicka på [PCL/RPCS skrivardrivrutiner].

5Programvarans licensavtal visas i dialogrutan [Licensavtal].

Efter att ha läst avtalet klickar du på [Jag accepterar avtalet.], och sedan på [Nästa >].

6Välj den skrivardrivrutin du vill använda i dialogrutan [Välj program].

Du kan välja flera skrivardrivrutiner.

7Klicka på [Nästa >].

8Markera rutan [Skrivarnamn] för att välja de skrivarmodeller du vill använda.

Skrivarens namn kan ändras i rutan [Ändra inställningar för 'Skrivarnamn'] .

9Dubbelhyphenklicka på skrivarnamnet för att visa skrivarens inställningar.

Informationen som visas i fälten [Kommentar], [Drivrutin] och [Port] varierar beroende på operativsystem, skrivarmodell och port.

10Klicka på [Port] och sedan på [Lägg till].

11Klicka på [Nätverksskrivare] och sedan på [OK].

12Dubbelhyphenklicka på namnet för den dator du vill använda som skrivarserver i fönstret [Sök efter skrivare].

13Välj den skrivare du vill använda och klicka sedan på [OK].

14Kontrollera att den valda skrivarens port visas i fältet [Port].

15Konfigurera användarkod om det behövs.

För en RPCS-skrivardrivrutin kan du ange en användarkod efter installationen.

Se skrivardrivrutinens Hjälp för närmare information om användarkoder.

16Markera rutan [Standardskrivare] om du vill konfigurera skrivaren som standardskrivare.

17Klicka på [Fortsätt].

Installationen av skrivardrivrutinen startar.

18Efter avslutad installation väljer du ett av alternativen att antingen starta om datorn nu eller senare, klicka sedan på [Slutför].

Starta om datorn för att slutföra installationen.

Obs

• Du kan avbryta installationen av den valda programvaran genom att klicka på [Avbryt] innan installationen är slutförd.

• Det kan hända att automatisk installation inte fungerar med vissa inställningar i operativsystemet. Starta i så fall "Setup.exe" som finns i cd-skivans rotkatalog.

• Ett meddelande visas om en nyare version av skrivardrivrutinen redan finns installerad. I så fall kan du inte installera drivrutinen med Auto Run.

• Om du ändå vill installera skrivardrivrutinen kan du använda [Lägg till skrivare]. Se Felsökning.