Ställa in Kuvert med kontrollpanelen

Följ nedanstående procedur för att ställa in maskinen via kontrollpanelen när du laddar kuvert i sidofacket.

Viktigt

• Följande procedurer gäller inte om du väljer [Drivrut./Kommando] från [Inställning för sidofack, prioritet] i [System] under [Skrivarinställningar] (se Handbok för allmänna inställningar). Ställ då in pappersformat med hjälp av skrivarens drivrutin.

• Om du väljer [Maskininställningar] från [Inställning för sidofack, prioritet] i [System] under [Skrivarinställningar] (se Handbok för allmänna inställningar), har inställningarna som görs på kontrollpanelen företräde framför de som görs i skrivarens drivrutin.

• Om skrivardrivrutinen inte används, väljer du [Maskininställningar] från [Inställning för sidofack, prioritet] i [System] under [Skrivarinställningar] (se Handbok för allmänna inställningar). Ställ in pappersformat med kontrollpanelen.

• Endast kuvert (1) och (2) som visas nedan stöds.

Kuverttyper

Stöds/Stöds ej

Bild av kuverttyp 1

Stöds *1

Bild av kuverttyp 2

Stöds *1

• *1 Felmatning kan också inträffa när kuvert (1) och (2) beroende på längden och formen på fliken.

• Du kan ladda upp till 10 kuvert (80 - 95 g/m2, 24 lb.) i sidoinmatningfacket samtidigt utan att pressa dem samman. Kontrollera att kuverten inte är fuktiga och att buntens högsta nivå inte överstiger markeringen i sidoguiden.

• När du laddar kuvert ska du kontrollera att fliken är utvikt och placerad i motsatt rikting mot matningsriktningen.

• Ladda typ (4) (162 x 229 mm / C5-kuvert med fliken nedåt och fliken vikt mot sidoguiden.

Bild av kuvert typ 4 i sidoinmatningsfacket

• Ange lämplig rotation för utskriftsbilden beroende på kuverttyp med hjälp av skrivardrivrutinen. För typ kuvert (1), (2) eller (4) anges rotationen 180 grader.

• Ange [Placera stående] i skrivardrivrutinens fält [Pappersläge i kassett] för att skriva ut på kuvert typ (4) med hjälp av RPCS-skrivardrivrutinen. För mer information, se hjälpen i skrivardrivrutinen.

• Kontrollera att det inte finns luft i kuverten innan du fyller på.

• Det är lämpligt att ange höger, vänster, övre respektive nedre skrivarmarginal till minst 15 mm (0.6 in.) för att få en bättre utskriftskvalitet.

• Det går inte att skriva ut kuvert med duplexfunktionen.

• Fyll endast på ett format och en typ av kuvert samtidigt.

• Släta ut framkanten innan du fyller på kuverten (sidan som går in i maskinen) genom att trycka en penna eller en linjal över dem.

• Kontrollera att kuverten är rektangulära innan de fylls på.

1Öppna sidoinmatningsfacket och skjut sedan in kuverten tills signalen hör. Vänd den sida som du vill skriva på uppåt.

Bild av sidoinmatningsfack

2Tryck på [Användarverktyg/Räknare] på kontrollpanelen.

Bild på tangenten Användarverktyg/Räknare

3Tryck på [Systeminställningar].

4Tryck på fliken [Kassettpprinställningar].

5Tryck på [Pappersformat för sidofack].

6Tryck på [Anpassat format].

Bild av användarpanelskärm

Om ett anpassat format redan är inställt trycker du på [Ändra format].

7Tryck på [Vertikal], ange papperets vertikalformat med siffertangenterna och tryck sedan på [Fyrkant].

Bild av användarpanelskärm

8Tryck på [Horisontellt], för in papperets horisontalformat med siffertangenterna och tryck sedan på [Fyrkant].

9Tryck på [OK].

Pappersformaten som angivits visas.

10Tryck på [OK].

11Tryck på [bildNästa] för att bläddra genom listan.

12Tryck på [Papperstyp: Sidoinmatningsfack].

Bild av användarpanelskärm

13Tryck på [Visa ej] i fältet [Papperstyp] och tryck sedan på [Tjockt papper 2] i fältet [Papperstjocklek].

Bild av användarpanelskärm

14Tryck på [OK].

Den valda papperstypen visas nu.

15Tryck på [Användarverktyg/Räknare].

Startskärmen visas.

Obs

• När du anger den horisontella storleken på kuverten ska den utvikta fliken medräknas i måttet.

Bild av kuvert

1. Vertikal storlek

2. Horisontell storlek

• Sidoinmatningsfacket kan inte användas när brett stormagasin är installerat. Mer information om att ange papper för brett stormagasin finns i Felsökning.

• Välj [Tjockt papper 2] som papperstyp för att skriva ut kuvert. Mer information om Papperstyp: Stormagasin, se Handbok för allmänna inställningar.

• För mer information om kuvert, se Om den här maskinen