Använda funktionen utskriftsjobb

Här beskrivs hur du skriver ut filer som sparats i maskinen.

Följande typer av utskrifter kan väljas med skrivardrivrutinen: Provutskrift, Säker utskrift, Utskriftskö och Lagrad utskrift.

Du kan skriva ut eller ta bort de utskriftsjobb som sparats i maskinen och som skickats från datorer.

Om du väljer Provutskrift, Säker utskrift eller Utskriftskö kommer utskriftsfilerna som sparats i maskinen att tas bort efter avslutad utskrivning. Om du väljer Lagrad utskrift finns filerna kvar i maskinen, även sedan de har skrivits ut.

Om du trycker på [Utskriftsjobb] på skrivarskärmen visas skärmen Komplett lista eller Lista per användar-ID beroende på vilken listtyp du väljer i [Initiallista för utskriftsjobb].

Bild av användarpanelskärm

Hela listan

Om du väljer [Komplett lista] i [Initiallista för utskriftsjobb] visas följande skärm:

Bild av användarpanelskärm (numrerade detaljer)

1. [Jobb per anv.-ID]

Visar Lista per användar-ID.

2. [Komplett lista]

Visar alla filer som är lagrade i maskinen.

3. [Jobblista, säker utskr.]

Visar endast säkra utskrifter som är lagrade i maskinen.

4. [Jobblista, provutskrift]

Visar endast Provutskrifter som är lagrade i maskinen.

5. [Jobblista, utskriftskö]

Visar endast filer i utskriftskö som är lagrade i maskinen.

6. [Jobblista, lagrade jobb]

Visar endast Sparade utskrifter som är lagrade i maskinen.

7. [Detaljer]

Visar detaljer om den valda filen.

8. [bildFöreg.] / [bildNästa]

Om listan över filer inte passar på skärmen kan du rulla uppåt eller nedåt för att se listan.

9. [Ta bort]

Raderar den valda filen.

10. [Skriv ut]

Skriver ut den valda filen.

11. [Ändra lösenord]

Ändrar eller tar bort lösenordet för en fil om ett sådant har ställts in. För att ändra lösenordet trycker du på [Ändra lösenord], ange det nuvarande lösenordet och sedan det nya lösenordet på bekräftelseskärmen. För att ta bort lösenordet trycker du på [Ändra lösenord], lämnar rutan för att ange/bekräfta ett nytt lösenord tom och trycker sedan på [OK].

Du kan även ange lösenord för de lagrade utskriftsfiler som för närvarande inte har lösenord.

12. [Nollställ alla]

Avmarkera alla val.

13. [Välj alla jobb]

Väljer alla filer som är lagrade i maskinen.

14. Valda:

Visar antalet valda filer.

15. [Avsluta]

Återgår till Skrivarskärmen.

16. Användar-ID, Datum/Tid: och Filnamn: visning

Visar tiden när instruktionen för att skriva ut lagrade filer inkom, användar-ID och filens namn.

Lista per användar-ID

Om du väljer [Lista per anv.-ID] från [Initiallista för utskriftsjobb] visas följande skärm:

Bild av användarpanelskärm (numrerade detaljer)

1. Användar-ID

Visar de användar-ID som skickat filerna till maskinen.

2. [Nollställ]

Nollställer ett val.

3. [Avsluta]

Återgår till Skrivarskärmen.

4. [Komplett lista]

Visat alla utskriftsjobb.

5. [Lista per anv.-ID]

Visar utskriftslista för varje ID.

6. [Skriv ut alla jobb]

Skriver ut alla valda filtyper som skickats av användar-ID.

7. [bildFöreg.] / [bildNästa]

Om listan över filer inte passar på skärmen kan du rulla uppåt eller nedåt för att se listan.

Obs

• Du kan välja flera filer på skärmen Utskriftsjobb. För att nollställa valet trycker du åter på de valda jobben.

• Skärmen uppdateras inte om en ny fil lagras medan listan över lagrade filer visas. För att uppdatera skärmen trycker du på [Avsluta] för att återvända till Skrivarskärmen och sedan åter på [Utskriftsjobb].

• Om många utskrifter finns lagrade i maskinen kan bearbetningen temporärt gå långsammare, beroende på vilken funktion som används.

• Om du trycker på [Lista per anv.-ID] i skärmen Komplett lista, växlar skärmen till Lista per Användar-ID där [Baksida] visas nedtill till höger. Tryck på [Baksida] för att växla till skärmen Komplett lista.

• Närmare information om Provutskrift, Säker utskrift, Utskriftskö och Lagrad utskrift finns i "Skriva ut från skärmen Utskriftsjobb".