Förutsättningar för dubbelriktad kommunikation

Med dubbelriktad kommunikation kan information om inställningar för pappersformat och matningsriktning skickas automatiskt till skrivaren. Du kan avläsa maskinens status från datorn.

Obs

• RPCS-drivrutinen hanterar dubbelriktad kommunikation och uppdaterar skrivarens status automatiskt.

• PCL-drivrutinen hanterar dubbelriktad kommunikation. Du kan uppdatera maskinens status manuellt.

Följande villkor måste uppfyllas för att dubbelriktad kommunikation ska hanteras:

Vid anslutning med parallellkablar

• Datorn måste hantera dubbelriktad kommunikation.

• Maskinen måste hantera dubbelriktad kommunikation.

• Gränssnittskabeln måste hantera dubbelriktad kommunikation.

• Maskinen måste anslutas till datorn med standardparallellkablarna och parallellkontakterna.

• Under Windows 2000 ska du välja [Aktivera stöd för dubbelriktad kommunikation], medan [Aktivera skrivarpool] inte får väljas under fliken [Portar] med RPCS-drivrutinen.

Vid anslutning till nätverket

• Maskinen måste hantera dubbelriktad kommunikation.

• SmartDeviceMonitor for Client som finns på cd-skivan måste installeras och TCP/IP användas.

• Under Windows 2000 / XP / Vista, Windows Server 2003 / 2003 R2 ska du välja [Aktivera stöd för dubbelriktad kommunikation], medan [Aktivera skrivarpool] inte får väljas under fliken [Portar] med RPCS-drivrutinen.

• Förutom vad som beskrivits ovan, måste ett av följande villkor också uppfyllas:

• SmartDeviceMonitor for Client-porten och TCP/IP-protokollet måste väljas.

• Du måste ange att Microsofts IP-adress för TCP/IP-utskrift ska användas (för Windows NT 4.0).

• IPP-portnamnen måste inkludera IP-adressen när IPP-protokollet används.

Vid anslutning med USB

• Maskinen ska anslutas till datorns USB-port med en USB-gränssnittskabel (för Windows Me / 2000 / XP / Vista, Windows Server 2003 / 2003 R2).

• Datorn måste hantera dubbelriktad kommunikation.

Obs

• Installera SmartDeviceMonitor for Client från den medföljande cd-skivan.